slova4

Београд, 29.03.2017. – На Светском Купу одржаном у румунском граду Клуж, наша стонотениска параолимпијска репрезентација Србије освојила је 10 медаља у сениорској и 2 у јуниорској конкуренцији.

По 2 златне освојили су Борислава Перић Ранковић, Митар Паликућа и Дарко Бабић. Нада Матић је освојила сребрну и златну медаљу, као и Горан Перлић.

 Код стонотенисерки у класи Т-4 играло се наше финале у којем је Борислава Перић Ранковић победила Наду Матић 3-0 у сетовима, а бронзану медаљу освојила је Кристина Аранчић, која је у полуфиналу поражена од Бориславе. Нада Матић је са 3-2 у сетовима победила репрезентативку Кине. Митар Паликућа је освојио други Светски Куп за редом, после победе у финалу од 3-2 у сетовима у дуелу са Савантеом из Француске. У класи Т-3, пријатно је изненадио Дарко Бабић који је освојио прво место у појединачној конкуренцији, он је у финалу победио Дирлеу из Румуније 3-1, а у полуфиналу главног фаворита Пољака Налепку 3-2 у сетовима. Горан Перлић је био други у класи Т-2 у појединачној конкуренцији, он је поражен од Параолимпијског шампиона из Француске, резултатом 3-1 у сетовима, а у екипној конкуренцији са Борисом Стоиљковићем је освојио прво место. Злато је у екипном делу такмичења у класи Т-4-5 припало Борислави Перић Ранковић и Нади Матић, а сребро је освојила Кристина Аранчић са италијанком Брунели. Митар Паликућа је такође тријумфовао у екипној конкуренцији у класи Т-5. Млади Суботичанин Лука Андрашић допринео је укупном резултату и у јуниорској конкуренцији освојио 2 медаље. Репрезентацију Србије су предводили селектор и тренер Златко Кеслер и тренери Лазар Куртеш и Слађана Крсмановић.

ПРИЈАТЕЉИ ПОКС

mos

sportski savez

postanska stedionica1

dunav-osiguranje-logo-2 

super vero-logo

ЛИСТА ЧЛАНОВА ПОКС

pdficon

КАЛЕНДАР АТЛЕТСКИХ ТАКМИЧЕЊА

pdficon

ПОИ РИО 2016

poi rio 2016

РИО ГАЛЕРИЈА