slova4

Африка, 03.04.2017.- На такмичењу одржаном у Африци српки пара теквондисти остварили изузетан успех, освојивши 3 медаље- златну, сребрну и бронзану.

Првог такмичарског дана 2. отвореног првенства Африке, Никола Спајић, српски репрезентативац у класи К44 до 75кг, у четвртфиналној борби против такмичара из Гане, остварио је потпуну доминацију и победио резултатом 24:5. Освојивши срца публике која га је бодрила током целог такмичарског дана, остварио је и победу у полуфиналној борби против такмичара из Марока резултатом 11:10. У финалној борби изгубио је, од далеко искуснијег такмичара из Шпаније резултатом 15:4 и освојивши сребрну медаљу, обезбедио прве бодове за Србију на Параолимијској листи.

 Другог такмичарског дана, наступала је Дејана Бачко у класи К44 до 49кг. Услед немогућности да заврши полуфиналну борбу, Дејана је окончала такмичење освојивши бронзану медаљу у категорији К44 до 49кг и златну медаљу у категорији К41 до 49кг. Уз наше борце био је тренер Милан Дивовић, који се побринуо да нам се шампиони адекватно одморе и припреме за мечеве.

"Честитам целокупном тиму на храбрости и залагању. Србија је богатија за 3 нове медаље, ЗЛАТНУ, СРЕБРНУ И БРОНЗАНУ, као и прве бодове на Параолипијској листи. Изузетно сам задовољан постигнутим резултатима, а екипу очекује још припремних такмичења, која ће, надам се, бити крунисана медаљама са Европског и Светског паратеквондо шампионата у септембру и октобру месецу 2017. године" рекао је генерални секретар Српског паратеквондо савеза, Бојан Тодоровић.

Председник Српског паратеквондо савеза, мр Миодраг Пешић, изјавио је да ће се потрудити да се нашем тиму обезбеде сви потребни услови за учешће на отвореним континенталним првенствима, како би такмичари освојили довољан број бодова и обезбедили учешће на Параолимпијским играма у Токију 2020 године.

ПРИЈАТЕЉИ ПОКС

mos

sportski savez

postanska stedionica1

dunav-osiguranje-logo-2 

super vero-logo

ЛИСТА ЧЛАНОВА ПОКС

pdficon

КАЛЕНДАР АТЛЕТСКИХ ТАКМИЧЕЊА

pdficon

ПОИ РИО 2016

poi rio 2016

РИО ГАЛЕРИЈА