slova4

Београд, 1. март 2018. - Параолимпијски комитет Србије је на годишњој свечаности у Скупштини града Београда прогласио најуспешније појединце, екипу и тренера у 2017. години.

За најуспешнију спортисткињу проглашена је стонотенисерка Борислава Перић Ранковић, која је ове године освојила златне медаље на Европском првенству у пара стоном тенису у појединачној и екипној конкуренцији, као и златну медаљу на Светском екипном првенству. У мушкој конкуренцији, најбољи спортиста је Жељко Димитријевић, освајач светског рекорда и златне медаље у бацању чуња на Светском првенству у атлетици у Лондону. Титулу најуспешнијег тренера понео је Златко Кеслер, тренер и селектор стонотениске репрезентације Србије, док је стонотенисерски тим проглашен за најбољи у 2017. години.

„Годину за нама обележили су велики успеси параолимпијаца на светским и европским првенствима где су наши спортисти постигли врхунске резултате и освојили велики број медаља. Пред нама су Параолимпијске игре у Пјонгчангу и ми смо веома задовољни што смо успели да остваримо континуитет и да и на овим зимским играма имамо учесника из Србије. Захваљујући подршци Владе, односно Министарства омладине и спорта, као и наших спонзора и донатора, параолимпијски покрет у Србији се убрзано развија и мислим да нас у будућности очекују још већи успеси српских параолимпијаца“, рекао је Зоран Мићовић, председник Параолимпијског комитета Србије.

Признање за изузетан допринос развоју параолимпијског спорта примиле су компаније Путеви Пожаревац АД, Милшпед ДОО Београд и Моцарт ДОО Београд.

Овом приликом свечано су потписани и уговори који ће омогућити реализацију три најбоља пројекта изабрана у оквиру такмичења „Шампиони сваки дан“, a који ће спортистима са инвалидитетом олакшати и омогућити успешније бављење спортом. Средства у вредности од 12 000 евра обезбедила је Апатинска пивара, а добитници донације су пројекти: „Покрени се и тренирај“ атлетског клуба „Пора“ из Ужица, „И по сунцу и по киши, вежбаћемо заједно“, Удружења „ГМ Оптимист“ из Горњег Милановца и „Подршка међународном турниру кошарке у колицима“ кошаркашког клуба „Сингидунум“ из Београда.

На догађају је промовисан и регионални пројекат „Change your mindset – Sport4Everyone“ који је финансиран у оквиру Erasmus + Sport програма. Овај програм има за циљ социјално укључивање младих са инвалидитетом узраста од 15 до 29 година и подизање свести о предностима учешћа у спортским рекреативним активностима за младе са инвалидитетом у погледу социјалне инклузије и здравствено корисних физичких активности.

Галерију слика можете погледати овде.

ПРИЈАТЕЉИ ПОКС

mos

sportski savez

postanska stedionica1

dunav-osiguranje-logo-2 

super vero-logo

ЛИСТА ЧЛАНОВА ПОКС

pdficon

КАЛЕНДАР АТЛЕТСКИХ ТАКМИЧЕЊА

pdficon

ПОИ РИО 2016

poi rio 2016

РИО ГАЛЕРИЈА