slova4

 

predsednik-poksa

Част ми је и задовољство што сам на челу националног паралолимпијског покрета, члана међународне параолимпијске породице.

Пред нашом организацијом су важни циљеви: омогућити боље услове за рад врхунским спортистима са инвалидитетом и спортистима са инвалидитетом уопште, омасовљавање параолимпијског покрета и упознавање јавности са великим успесима наших спортиста.

Сматрам да моје искуство врхунског спортисте и руководиоца у великим спортским асоцијацијама могу значајно да допринесу унапређењу и афирмацији параолимпијског покрета и да ћемо се заједничким напорима изборити да параолимпијци и параолимпијски спортови у нашем друштву заузму место које им припада. Остварени успеси у претходном периоду: побољшан рад организације, статус ПОКС и параолимпијаца у систему спорта Републике Србије, више од 160 освојених медаља у претходном параолимпијском циклусу на званичним међународним такмичењима, од чега преко 40 на Параолимпијским играма, светским и европским првенствима, препознатљивост у јавности нашег покрета и спортиста су нешто што ме обавезује на истрајавању у остваривању зацртаних циљева.
 
 
 
С поштовањем,

Зоран Мићовић

председник Параолимпијског комитета Србије.

ПРИЈАТЕЉИ ПОКС

mos

sportski savez

postanska stedionica1

dunav-osiguranje-logo-2 

super vero-logo

ЛИСТА ЧЛАНОВА ПОКС

pdficon

КАЛЕНДАР АТЛЕТСКИХ ТАКМИЧЕЊА

pdficon

ПОИ РИО 2016

poi rio 2016