АГОС са параолимпијцима на путу до нових медаља на Париским параолимпијским играма!

У уторак 31. јануара у хотелу ИН, под покровитељством Асоцијације гејминг оператера Србије АГОС, одржан је свечани коктел и дружење са спортистима параолимпијцима под називом “На путу за Париз”.

Овом приликом је Зоран Мићовић, председник Параолимпијског комитета Србије, пред бројним гостима и представницима медија презентовао успехе, резултате и планове спортиста пред Параолимпијске игре у Паризу 2024. године.

Председник АГОС-а, Драган Шкрбић, уручио је новчане чекове параолимпијцима који су у претходној години били “на корак до постоља” као знак подршке, мотивације и подстицаја за наредна такмичења.

Спортисти којима је мало недостајало до освајања медаље и за које верујемо да ће у предстојећој сезони доћи до постоља су: параатлетичари Ивана Петровић, Немања Тадић, Ивана Арсић, пливач Борис Јевтић, парастрелац Дејан Јокић,парастонотенисер Алексеј Радукић, голбал играч Стефан Оштрогонац и тренер Милош Зарић.

Овом приликом, Шкрбић је истакао да “оно што заправо желимо да покажемо овим гестом је да верујемо у сваког параолимпијца и пружамо им снажну подршку пред Параолимпијаду и сва наредна важна такмичења.

Важан део мисије АГОС-а као партнера Параолимпијског комитета Србије је рад на повећању видљивости и промоција параолимпијског спорта, а свако помињање њихових успеха и добрих резултата у јавности значи ветар у леђа и мотивацију да заблистају и на Параолимпијским играма у Паризу.”

Председник Параолимпијског комитета Србије, Зоран Мићовић је нагласио да спортисти на свим такмичењима дају свој максимум, посвећено се припремају и храбро боре под заставом своје земље. “Партнерства, попут овог које имамо са АГОС удружењем, значајна су за даље успехе и резултате. Поред подршке коју добијмо од Републике Србије, важна је и подршка партнера и организација оваквих догађаја, јер спортисти добијају свој простор и могућност да глас о њиховим успесима и залагању даље одјекне.”

Да подсетимо, параолимпијци већ годинама уназад бриљирају на европским и светским шампионатима и својој земљи дају пуно разлога за понос.

У последњих 14 година, ови сјајни спортисти освојили суукупно 49 златних, 43 сребрне и 52 бронзане медаље на европским и светским првенствима. На претходним параолимпијским играма освојили су 13 златних, 11 сребрних и 19 бронзаних медаља.

Пажњакоју посвећујемо параолимпијском спорту је важан део друштвене одговорности. Зато АГОС са својим оснивачима и члановима настоји да снажно подржи ове талентоване спортисте и храбре борце како би њихови успеси јаче одјекнули и послужили као инспирација другима.