Померај границе, постани део тима!

Параолимпијски комитет Србије започиње припрему за кампању „Померај границе, постани део тима“ – у фокусу сарадња са локалним заједницама

Након великих успеха постигнутих на Параолимпијским играма у Паризу, Параолимпијски комитет Србије започиње припремне активности за нову кампању под називом „Померај границе, постани део тима“.

Кампања има за циљ укључивање особа са инвалидитетом у пара спортове широм Србије, али ће у овој фази фокус бити на прикупљању кључних информација и успостављању партнерства са локалним самоуправама.

Ова прва фаза припреме кампање укључује посете градовима и општинама ради постављања темеља за даљу сарадњу, са циљем да се обезбеди подршка локалних власти и институција. Параолимпијски комитет Србије ће радити на успостављању мреже контаката и партнерстава која ће омогућити ефикасну промоцију пара спортова и стварање бољих услова за укључивање нових спортиста.

Прва станица ове фазе је Нови Пазар, где ће председника Параолимпијског комитета примити градоначелник Нихат Бишевац. Током ове посете, биће договорени детаљи сарадње и истражене могућности за имплементацију програма који ће омогућити особама са инвалидитетом да се укључе у спортске активности.

Састанак ће се одржати 03.10.2024. године у кабинету градоначелника Новог Пазара у 12 часова.

„Сарадња са локалним заједницама је кључна за успех ове кампање. У овој фази, циљ нам је да заједно са локалним самоуправама створимо услове за развој пара спортова, како бисмо у наредној фази могли да покренемо активне програме промоције и укључења нових спортиста,“ изјавио је представник Параолимпијског комитета Србије Зоран Мићовић.

Параолимпијски комитет Србије верује да овај пројекат представља важан корак ка јачању свести о значају пара спортова и пружању прилике особама са инвалидитетом да превазиђу препреке и постану део шампионског тима.

Након Новог Пазара, председник Параолимпијског комитета Србије одлази у Сјеницу где ће га примити председник општине Муниб Мујагић.

Београд, 02.10.2024. године