Проглашење најуспешнијих спортиста и тренера ПОКС-а Србије за 2023 годину

На свечаном делу Скупштине Параолимпијског комитета Србије, одржане у Хотелу МАЈДАН 16.05.2024 године, уручена су признања за најуспешније спортисте у 2023 години.

• За најуспешнију спортискињу Параолимпијског комитета Србије проглашена је атлетичарка Сашка Соколов, освајачица две сребрне медаље (у трци на 200m и бацању копља) на Светском првенству у Паризу.

• За најуспешнијег спортисту проглашен је Филип Граовац, освајач златне медаље у бацању чуња на Светском првенству у Паризу

• За Најуспешнијег тренера у појединачној конкуренцији проглашен је Бојан Илић, тренер Сашке Соколов

• За најуспешнији тим, стонотениски микс дубл, Нада Матић и Митар Паликућа, злато у стонотениском микс дублу на Европском првенству у Шефилду

• За најуспешнијег тренера у тимској конкуренцији проглашен је Лазар Куртеш, тренер Наде Матић и Митра Паликуће као и тренер мушког дубла Митар Паликућа и Младен Ћирић освајача бронзане медаље на Европском првенству у Шефилду.

Поред министра спорта у Влади Републике Србије Зорана Гајића који је уручио награду за Сашку Соколов, свечаности су присуствовали званичници амбасада Јапана и Француске, генерални секретар Олимпијског комитета Србије као и представници компанија који као друштвено одговорне организације порджавају рад Параолимпијског комитета Србије.

Истом приликом фондација „Ана и Владе Дивац“ предала је комби специјално опремљен за превоз особа са инвалидитетом, намењен за спортисте кошарке у колицима.

Кључеве возила уручила је директорка фондације Ана Коесхалл.