Пројекат „SEEYOU“

Општина Горњи Милановац је партнер на пројекту „SEEYOU“, чији је циљ да подстакне младе са инвалидитетом да сазнају што више о могућностима параспорта, да се активно укључе и кроз искуство других параспортиста препознају да су њихово учешће и резултати итекако достижни.


Тим поводом је на терену „Такова“ одржан меморијални међународни бацачки митинг „Милош Митић“. Осим такмичења и кампа, одржане су и радионице у гимназији "Таковски устанак" на тему ИНТЕРКУЛТУРА о искуствима размене ученика из различитих земаља.


У основној школи "Десанка Максимовић" је одржана мотивациона трибина "Све је могуће" на којој су се ученицима обратили српски пара атлетичари Немања Матијашевић и Немања Тадић. Поред наведеног ту је била и радионица маске у Музеју ''Рудничко Таковског краја'' и ликовна радионица у Дому културе. Црвени крст општине Горњи Милановац је у спортској дворани "Бреза" учесницима кампа демонстрирао пружање прве помоћи.

Muzej: Radionica za osobe sa invaliditetom na engleskom jeziku
Muzej rudničko-takovskog kraja organizovao je muzejsku radinicu za osobe sa invaliditetom na engleskom jeziku. Naime, u petak 9.septembra, u okviru Erazmus plus programa za Jugoistočnu Evropu – First SEEyou International Youth Para Sport Camp – Međunarodni kamp dece i mladih osoba sa invaliditetom, …
Tribina „Sve je moguće“ u Četvrtoj osnovnoj
U Osnovnoj školi „Desanka Maksimović“ održana je tribina „Sve je moguće“ u organizaciji Tima za inkluzivno obrazovanje i UNESKO kluba škole. „Učesnici tribine bili su Nemanja Matijašević i Nemanja Tadić paraolimpijci, paraatletičari i stvarni superheroj,“ kažu u OŠ „Desanka Maksimović“. Gosti tribin…

https://www.facebook.com/820738292/posts/pfbid02fCziVpukzV8fQJZTkn2RLJMy4tABESRUrefA4SBW884QobfZ8TwPzB7eu25Pjc3jl/?d=n