Protokol o saradnji POKS i OC Novi Beograd

У просторијама општине Нови Београд данас је потписан Уговор о сарадњи између Општинског центра за бригу о старима, деци и особама са инвалидитетом „Нови Београд“ и Параолимпијског комитета Србије .

Изјава директорке центра гђе Милке Миловановић Минић:

„У нашем јединственом општинском центру особе са инвалидитетом из свих седамнаест београдских општина већ седам година имају прилику да се рекреирају, друже и организују разне спортске догађаје и активности. Трудимо се да пружимо подршку разним иницијативама које долазе како из удружења особа са инвалидитетом тако и из појединаца. Жеља нам је да ујединимо наше сараднике, ујединимо заједницу и све расположиве ресурсе како би особе са инвалидитетом имале квалитетнију и свеобухватнију подршку. Подршку спорту за особе са инвалидитетом видимо као здраву везу и прилику да направимо велики заједнички корак ка постизању њихове потпуније инклузије и интеграције у друштво“.

Милка Миловановић Мини, директорка Центра за бригу о старима, деци и особама са инвалидитетом „Нови Београд“.

Изјава председника ПОКС Зорана Мићовића:

"Потписивање споразума о сарадњи са Општинским центром за бригу о старима, деци и особама са инвалидитетом 'Нови Београд' представља важан корак ка унапређењу положаја особа са инвалидитетом у нашем друштву. Ова сарадња отвара нове могућности за укључивање и подршку особама са инвалидитетом у области спорта и рекреације.

Параолимпијски комитет Србије ће овим споразумом заједно са Општинским центром подржати особе са инвалидитетом да активно учествују у спортским активностима, развијају своје таленте и остварују своје спортске циљеве. Такође, ова сарадња ће омогућити размену знања, ресурса и искустава у циљу заједничког рада на стварању инклузивног друштва у којем су сви грађани подједнако укључени и подржани.

Верујемо да ће ова партнерска иницијатива имати позитиван утицај на животе особа са инвалидитетом на Новом Београду и шире, као и да ће допринети развоју параолимпијског покрета у Србији. Радујемо се заједничком раду и постизању заједничких циљева у наредном периоду“.