СВЕТСКИ КУП У ЛИЊАНУ ЗА ПАРАСТОНОТЕНИСЕРЕ

Борислава три одличја.

Сва три одличја у српској репрезентацији на првом Светском купу за парастонотенисере, који је одржан у италијанском Лињану освојила је Борислава Перић Ранковић (Злато, сребро, бронза). Наступило је осам наших играча и играчица међу око 300 парастонотенисера из целог света.

Перић Ранковић је у синглу у класи 4 освојила бронзу, женски дублу у класи WD5-10 Борислава је освоила злато са Британком Меган Шеклетон.  Беба у класи XD7 са Младеном Ћирићем стигла до сребра.

У мушком синглу Митар Паликућа је у класи 5 у четвртфиналу изгубио од Кинеза Нингнинг Младен Ћирић је у класи 3 у осмини финала изгубио од Чеха Петра Сватоса, а Александар Јевремовић је у класи 4 поражен од Јапанца Генки Саитоа . У четвртфиналу су поражени од Кинеза Чаа и Панфенг Фенга. У класи MD4 Стоиљковић и Јапанац Уно Масанори су у четвртфиналу изгубили од Пољака Томажа Јакимчука и Рафала Купера.

У синглу групу нису прошли у класи 2 Борис Стоиљковић, у класи 5 Немања Ћурић, у класи 3 Сања Милатовић у класи 4 Зорица Попадић. У мушком дублу у класи МD8 Јевремовић и Хрват Томислав Шпаљ нису пршли групу, као и Ћурић и Украјинац Васил Петрунив. У женском дублу у класи WD5-10 групу нису прошле Мијатовићева и Попадићева. У миксу у класи XD10 групу нису прошли Паликућа и Попадић и Ћирић и Мијатовић.

Наша репрезентација ће прво учествовати на припремама у Пољској, а на крају припрема им је и турнир - Светски куп. У Пољској ће нас представљати Митар Паликућа, Младен Ћирић, Борис Стоиљковић и Зорица Попадић и тренери Срђан Томичић, Лазар Куртеш и Златко Кеслер.