Удружење приређивача игара на срећу AGOS даје подршку српском параолимпијском спорту за Параолимпијске игре у Паризу 2024.

30. мај 2022. године, Београд

Данас су у Параолимпијски комитет Србије са Фондацијом параолимпијског комитета Србије и Удружење приређивача игара на срећу AGOS потписали Уговор о донаторству и партнерству, чиме је озваничен почетак сарадње у циљу пружања подршке параолимпијском спорту у припремама за Параолимпијске игре које ће бити одржане у Паризу 2024. године.

Представницима медија и гостима обратили су се српски реперезентативац Драган Шкрбић, домаћин догађаја и председник Удружења АГОС и Зоран Мићовић, председник параолимпијског комитета Србије, а догађају су присуствовали и прослављени репрезентативци Србије и освајачи медаља на међународним спортским такмичењима и параолимпијским играма, Борислава Перић Ранковић, Сашка Соколов и Немања Матијашевић.

У свом уводном обраћању, Драган Шкрбић је поздравио скуп у име компанија окупљених у Удружењу (Admiral Bet, Max Bet i Soccer Bet) и истакао да је важна мисија ове сарадње промоција и афирмација параолимпијског спорта, а кључна порука кампање ИГРАЈ-ПОБЕДИЋЕШ да је смисао у самој игри и да сваки играч побеђује, ако спорту и животу приступа на здрав начин, са вољом, ентузијазмом и одлучношћу. Шкрбић је нагласио да су чланице AGOS-а одлучне да усмере своја деловања и кампање у промоцију параолимпијског спорта, као и да пруже снажну подршку спортистима у припремама за 33. Летње параолимпијске игре, које ће се одржати у Паризу 2024. године.

Зоран Мићовић, председник Параолимпијског комитета Србије, изразио је задовољство што заједно са прослављеним спортистима присуствује оваквом догађају који је на добробит Параолимпијском комитету Србије и уопште покрету коме припадају особе са инвалидитетом. Истакао је да параолимпијски спортисти постижу импозантне успехе, и поздравио спремност овако великих компанија да дају свој допринос за повећање видљивости тога, јер ће резултирати да се и друге особе са инвалидитетом укључе и мотивишу на бављење спортом. Нагласио је и да је олакшавајућа околност што Република Србија максимално подржава ове спортисте и изједначава њихове успехе са успесима других врхунских спортиста и изразио захвалност компанијама Admiral Bet, Max Bet i Soccer Bet што од сада и они постају партнери кроз кампању ИГРАЈ-ПОБЕДИЋЕШ.

Медијима се обратила и Борислава Перић Ранковић, стонотенисерка, репрезентативац Србије - вишеструки олимпијски, светски и европски првак са титулом најбољег спортисту у параолмпијству 2005. године.
Беба је истакла да су спортисти са инвалидитетом захвални Удружењу AGOS што су компаније чланице препознале потребу да се окрену спорту особа са инвалидитетом и да заједно направе лепу и велику причу за ове спортисте:  „Сматрамо да ћемо захваљујући овој акцији бити више видљиви и на тај начин привући пажњу јавности и да ће много боље разумети да је оно чиме се ми бавимо подједнако важно и квалитетно као и други спортисти, а ми ћемо се потрудити да оправдамо ваше поверење и вашу добру намеру и донацију.“