Уручена Октобарска награда града Новог Сада

НОВИ САД, 23. октобра 2021. (Бета) - Градоначелник Милош Вучевић и заменица председнице Скупштине Града Новог Сада Кристина Караић уручили су данас Октобарску награду и Новембарску повељу града за 2021. годину наградјеним градјанима и институцијама.

Добитници овогодишње Октобарске награде Града Новог Сада су  Техничка школа "Павле Савић", стонотенисерка и параолимпијка Борислава Перић - Ранковић а постхумно је наградјен фоторепортер Јарослав Пап.

"Данас су пред нама људи који Нови Сад чине изузетним, а то су појединци и институције, захваљујући чијем раду се много издижемо изнад просечности, који све нас подстичу да будемо још бољи, да радимо још више, и да никада не заборавимо вредности које су уградјене у слободарске темеље нашег града", рекао је Вучевић.

У име наградјених обратила се Борислава Перић-Ранковић, која се захвалила на престижном признању и истакла да је веома поносна. "Хвала на поврењу, у име свих добитника. Мало је речи којима можемо описати част коју сте нам указали, али и терет који сте нам дали, да у будућности оправдамо то што сте у нас веровали", рекла је она.

Октобарска награда додељује се поводом обележавања 23. октобра 1944, Дана ослободјења Новог Сада у Другом светском рату.