Уручена Октобарска награда града Новог Сада

26.10.2021
12:25

НОВИ САД, 23. октобра 2021. (Бета) - Градоначелник Милош Вучевић и заменица председнице Скупштине Града Новог Сада Кристина Караић уручили су данас Октобарску награду и Новембарску повељу града за 2021. годину наградјеним градјанима и институцијама.

Добитници овогодишње Октобарске награде Града Новог Сада су  Техничка школа "Павле Савић", стонотенисерка и параолимпијка Борислава Перић - Ранковић а постхумно је наградјен фоторепортер Јарослав Пап.

"Данас су пред нама људи који Нови Сад чине изузетним, а то су појединци и институције, захваљујући чијем раду се много издижемо изнад просечности, који све нас подстичу да будемо још бољи, да радимо још више, и да никада не заборавимо вредности које су уградјене у слободарске темеље нашег града", рекао је Вучевић.

У име наградјених обратила се Борислава Перић-Ранковић, која се захвалила на престижном признању и истакла да је веома поносна. "Хвала на поврењу, у име свих добитника. Мало је речи којима можемо описати част коју сте нам указали, али и терет који сте нам дали, да у будућности оправдамо то што сте у нас веровали", рекла је она.

Октобарска награда додељује се поводом обележавања 23. октобра 1944, Дана ослободјења Новог Сада у Другом светском рату.

Дочек парастонoтенисера из Токија
Наше прослављене параолимпијке Борислава Перић Ранковић и Нада Матић, са својим колегама из парастонотенисерског тима и стручним тимовима, враћају се из Токија у понедељак 6. септембра.
Опширније
Жељко Димитријевић стигао у Београд
Наш прослављени и најтрофејнији параолимпијац Жељко Димитријевић стигао је на Београдски аеродром „Никола Тесла“ из Јапана.
Опширније
Још две медаље за Србију у Токију, Драган Ристић злато и Здравко Савановић сребро
Српски параолимпијци Драган Ристић и Здравко Савановић освојили су још две медаље за Србију на Параолимпијским играма у Токију
Опширније
Параолимпијски комитет Србије
Омладинских бригада 1, канцеларије бр. 164 и 166, 11070 Београд
Тел./факс: +381 11 2452 479
е-маил: office@paralympic.rs
Услови коришћења
Заштита приватности
ПРИЈАТЕЉИ ПОКС